Антирекорд за България в мач, който можеше да не завърши

Антирекорд за България в мач, който можеше да не завърши
октомври 14 23:11 2019

Английският национален отбор нанесе тежък удар върху българския национален отбор в един мач, който бе на път да бъде прекратен поради расистки скандирания по трибуните.

20 хиляди зрители на стадиона видяха как България допуска най-голямата домакинска загуба в цялата си история. Резултатът 0:6 дори трябва да се определи като най-малкото, с което можехме да се разминем, защото разгромът щеше да е заслужено да бъде още по-тежък.

Английските национали изпуснаха куп положения, особено през втората част, и резултатът спокойно можеше да бъде двоен.

Като цяло двубоят премина през пълна доминация за гостите и “Трикольорите“ не успяха да застрашат опасно нито веднъж вратата зад Джордан Пикфорд.

Рахийм Стърлинг и Рос Баркли вкараха по две попадения за победата на Англия, а техните голове бяха допълнени от Маркъс Рашфорд, който вкара първия гол в 7-ата минута, и Хари Кейн, който вкара последното попадение в срещата след една греда и няколко сериозни пропуски преди това.

Двубоят влезе в световните медии не с домакинския антирекорд на България, а заради расистките скандирания по трибуните, които доведоха до две прекъсвания на двубоя.

За първи път двубоя бе прекратен в 28-ата минута, когато дебютиращият за “Трите лъва“ Тайрън Мингс се оплака пред съдиите, че е дочул обиди на расистка основа от сектор “А“.

След няколко минутно прекъсване и дълго предупреждение от диктора на стадиона играта бе подновена, но 2 минути преди почивката главният съдия прекъсна за втори път двубоя, като този път се оказа, че самата съдийска бригада е чула обиди от зрителите на двубоя.

В крайна сметка английските футболисти решиха да доиграят срещата и обстановката по трибуните се успокои през втората част.

Предстои да видим какво ще бъде новото наказание за България, а дотогава е ясно, че оставаме на последното пето място в групата с 3 спечелени точки преди последния мач срещу Чехия през ноември.