Нулево реми за младежите срещу Латвия

Нулево реми за младежите срещу Латвия
октомври 15 18:05 2019

Младежкият национален отбор на България не успя да спечели в гостуването на Латвия от квалификациите за Европейското първенство

Двата отбора не успяха да си отбележат гол, а за пропуснатата победа могат да съжаляват много повече младите “Лъвове“, които пропуснаха няколко много чисти възможности за гол. В един от случаите и страничния стълб попречи на България.

След мача България е на четвърто място в групата с пет точки. С толкова е и третия Сърбия. На първо място е Полша със 7 пункта, а с 2 по-малко е руската гарнитура до 21 г.

Началото на срещата бе добро за гостите, които за шест минути вече бяха достигнали до два удара. След това последва затишие и липса на добри ситуации до средата на първото полувреме, когато стражът на домакините Матревичс трябваше да се намесва на два пъти.

В този период дойде и първата смяна, която бе направена по принуда от българския селекционер Александър Димитров. Контузията на Иван Турицов наложи влизането на Виктор Попов. Още една смяна бе направена по време на паузата, когато в игра бе пуснат Мартин Минчев.

Второто полувреме започна с един от малкото удари на литовците, но цялата останала част на второто полувреме премина под доминацията на България. 15 минути преди края и гредата спаси литовците.