Palms Bet Начален Бонус Спорт

Залози на национални отбори

Залагането на национални отбори в международни футболни турнири е вълнуващо и забавно изживяване – особено когато става въпрос за мачове на собствения национален отбор. В българските букмейкърски къщи имате достъп до голям обхват от опции за залози за българския и всички останали национални отбори във всички мачове, в това число и неофициалните. В тази статия ще навлезем в нюансите на поставянето на онлайн спортни залози на национални отбори и ще ви предоставим ценна информация как и на какво ще залагате.

Стратегии за спортни залози на национални отбори

Съществен елемент от това да бъдете успешни в залозите си в онлайн букмейкърите на национални отбори е да разбирате специфичната динамика на този тип мачове, която ги различава от обичайните футболни състезания на клубно ниво. Ето какви фактори трябва да вземете предвид:

Обърнете внимание на съставите и дълбочината на отборите

В националните отбори се събират играчи от различни клубове, всеки от тях със своя собствен стил на игра и тактически подходи. Анализирайте до каква степен съставът е балансиран и има ли достатъчна дълбочина от играчи на високо ниво, как те се допълват един друг на международната сцена и какво е индивидуалното представяне на играчите в съответните им отбори. За целта е важно да обърнете внимание на последните новини, включително контузии, обявени разширени състави за двубоя и др.

Отчетете влиянието на двамата селекционери

Треньорският подход и тактиката му в национални отбор играят важна роля в представянето на отборите. Неговата задача е по-трудна, отколкото на треньор в клубен отбор, защото има само седмица-две да предаде идеите си на своите футболисти.

Преди да направите залог в онлайн букмейкър, оценете постиженията на селекционерите конкретно на ниво национални отбори (защото някои са много добри на клубно ниво, но не и на национално), какви стилове на игра предпочитат и как се адаптират към различните противници и турнирни формати. Доброто разбиране на стратегията на селекционера може да предостави ценна информация за вашите решения за залагане.

Приятелските мачове на национално ниво не са като клубните контроли

Трябва да имате предвид, че атмосферата и значението на приятелските мачове на национални отбори са много по-различни в сравнение със скучните контроли на клубно ниво през лятото. Националните гарнитури имат възможността да се събират само веднъж на няколко месеца и подхождат сериозно към неофициалните двубои, защото това е един от малкото им шансове да синхронизират и подредят играта си.

Освен това, националната чест е също много важна – в много държави стадионите са пълни за контролите на любимците им и звездите на терена не искат да ги разочароват. Затова подходете по по-различен начин, когато правите футболни залози на международни приятелски срещи.

И все пак, рядко титулярите играят пълните 90 минути. Затова можете да обмислите да направите своя залог само за победителя в първото полувреме, ако ще се доверите на фаворита. Допълнителен плюс е, че коефициентите за залози на първо полувреме обикновено са по-високи, отколкото за 90 минути.

Не подценявайте отборната форма

Това, че един национален отбор е играл за последно чак преди няколко месеца, не означава, че формата и резултати на отбора в изминалите срещи няма значение. Обърнете внимание на последните поне 5 мача на двата отбора, дори и на ниво контролни срещи.

Разгледайте специалните пазари за национални отбори

Букмейкърски къщи като Bet365 Футболни Залози предлагат специални дългосрочни пазари за по-големите състезания. Освен традиционните 1х2 пазари за залози на всеки мач по отделно, можете да да браузвате из пазари като шампион на турнира, турнирен голмайстор, кой отбор ще спечели всяка от групите в квалификациите, кои отбори ще излязат от групата на самото първенство и и др. Тези типове залози се появяват достатъчно рано в онлайн букмейкърите, за да имате време да изберете умните селекции сред тях.

Възползвайте се от бонусите и промоциите

Когато се играят мачове на националните отбори, по същото време няма други интересни двубои от футболния свят. Клубните първенства прекъсват и онлайн букитата насочват цялото си внимание към залозите за мачове на националните отбори. Към тези двубои се насочват и промоциите на операторите.

Например, в сайтове за онлайн залагания като Betano почти всички мачове от големите първенства са с 0% марж на коефициентите. Българският национален отбор може и да не е на тези първенства, но и за техните мачове обикновено коефициентите са перфектни. Отново за родните трикольори, порталите много често добавят безплатни залози. В някой от тях можете да избирате на кой пазар да ги използвате, докато други са предназначени само за победи на “Лъвовете“.

Списък на основните международни турнири на национални отбори, достъпни за залагане в онлайн букмейкърите

 • ФИФА Световно първенство
 • Олимпийски футболен турнир
 • Купа на конфедерациите
 • Европейско първенство
 • Лига на Нациите
 • Копа Америка
 • Панамерикански игри
 • Купа на африканските нации
 • Шампионат на африканските нации
 • Купа COSAFA
 • Купа CESAFA
 • Купата на Азия
 • Азиатски игри
 • Gold Cup
 • CONCACAF Лига на Нациите
 • Тихоокеански игри
 • + младежките, юношеските и женските варианти на повечето издания!

Често задавани въпроси

Мога ли да гледам мачове на националните отбори в букмейкърите?

Правата за големите турнири на УЕФА и ФИФА са запазени, но редица сайтове за залози добавят в стрийминг услугата си приятелски мачове и дори квалификации за Европейски и Световни първенства.

Кога мачовете на национални отбори стават налични за залози?

Всеки букмейкър сам определя публикуването на програмата си, но обикновено срещите са налични месеци преди изиграването им, много преди още селекционерите да са обявили повиквателните.

Предлагат ли се залози за мачовете на българския национален отбор?

Естествено, че двубоите на българските национални отбори са част от програмата на всеки букмейкър в България, но и по света. Често в родните букита има промоции и повишени коефициенти за тях.

Мога ли да заложа за шампиона на Европейско първенство?

Да, т.нар. “дългосрочни залози“ са налични във всеки уважаващ себе си сайт за залози и включват не само базовия залог за шампион.