Младежите също ще играят с Швейцария

Младежите също ще играят с Швейцария
март 21 11:17 2011

Младежкият национален отбор на България (до 21 години) ще играе контрола с Швейцария през юни. Резервен вариант е Белгия, ако швейцарците се откажат. Същия месец тимът на Михаил Мадански ще премери сили и с връстниците си от Гърция. За средата на август е планирана още една проверка, като вариантите за съпреник са Турция и Македония. Трите срещи са част от подготовката за европейските квалификации, които започват на 1 септември.

От днес младежките национали са на лагер в Правец преди контролата със Сърбия, която ще се играе на 25 март (петък) от 14,30 часа на стадиона в град Индиджа. Половината от избранниците на Мадански се събраха преди обяд пред Националния стадион „Васил Левски“, а останалите се присъединиха към отбора направо в Правец. Тимът ще тренира там до сряда сутринта, когато с автобус поема за Белград. В сръбската столица младите български футболисти ще направят две тренировки, след което ще продължат с автобус за Иджиджа.

„Доволен съм, че имаме контроли само със стойностни тимове. Вече играхме със силни африкански отбори като Камерун и Гана, а сега и със сърбите, които са европейски шампиони в предишния цикъл. Очаквам да постигнем добри резултати. Настроението в лагерите е добро, като напрежението идва само отвън“, обясни селекционерът Михаил Мадански. Той коментира и случилото се в Каварна тази събота. „Цонко Цонев е човек, когото изключително много уважавам, но в случая той направи една огромна глупост. Не е нормално човек, който е само кмет на един град, но не е нито президент, нито директор на даден отбор, да си позволява такива своеволия“, завърши селекционерът на младежите.