Расистки скандирания на “Уембли“ заплашват България от нови наказания

Расистки скандирания на “Уембли“ заплашват България от нови наказания
септември 11 15:29 2019

Привърженик на българския национален отбор е бил принудително изведен от трибуните на “Уембли“ по време на европейската квалификация между Англия и България в събота вечер заради расистки скандирания към нападателя на домакините Рахийм Стърлинг, става ясно от репортаж на “Ивнинг Стандарт“.

Според медията, стюард на стадиона е чул обидни викове на българския фен по време на първата част на двубоя, когато играчът на Манчестър Сити се е намирал в близост до българската агитка по време на атака за отбора си.

Полицейското управление в Лондон потвърди, че българин е бил задържан по време на двубоя, но в същия ден е освободен без да му бъдат повдигнати обвинения.

Домакините са запознали делегатът на срещата със случая, а той от своя страна е включил събитието в доклада за пред УЕФА, което означава, че можем да получим поредното си наказание за расизъм.

Към момента изтърпяваме две такива наказания от европейската футболна централа и в следствие на тях част от стадион “Васил Левски“ ще остане затворен за двубоите срещу Чехия и Англия.

Това не е първият случай на расизъм от български фенове към английски футболисти. Особено скандален бе случаят на квалификационен мач на ЕВРО 2012 в София, когато на стадиона ясно се чуваха маймунските звуци по трибуните, насочени към Ашли Коул, Ашли Йънг и Тио Уолкът.