ElitBet Преглед

ElitBet Регистрация

ElitBet е онлайн бетинг марка на българската компания “Стел Бет“, която е регистрирана в София и от 2023 г. е в официалните регистри на НАП в секциите за залози на спорт, залози на казино игри и залози с надбягвания с кучета.

До тук със сухата информация – това, което предстои, е практически насочен преглед на ElitBet онлайн платформата и секциите с хазартни игри. Това ревю ще ви покаже, че пред компанията все още има много работа за вършене, но и също така, че вече загатва с положителни неща, които биха могли да изведат букмейкърската къща до едно от по-популярните имена в България.

Как да открия сметка в ElitBet?

 1. Стандартните данни за регистрация, които се налагат от регулатора, се попълват в бланката за откриване на сметка на Елитбет. Бланката може да се отвори само през бутона Регистрация ElitBet горе на екраните.
 2. Първата порция от стандартните данни за попълване е съставена от имейл, парола, потребителски псевдоним и телефонен номер.
 3. Маркирайте задължителните квадратчета (че не сте политическо лице и т.н.) и преценете дали ще маркирате незадължителните (дали искате промоционални оферти на имейл и други)
 4. Продължете напред и ще видите, че профилът ви е готов на 50%. За да завършите процеса докрай, напишете и всички лични данни в новата страница (име, адрес (така, както е по лична карта), дата на раждане, гражданство, ЕГН, Мъж/Жена).
 5. Последната ви задача е въведете регистрационния код, изпратен на телефона, вписан по време на първата стъпка. Вече вашият ElitBet акаунт е готов на 100%!

Как да верифицирам акаунта си?

За верификация на Елитбет профил се използва модерна система през специално мобилно приложение, в рамките на което ще протече цялата ваша верификация. Недостатъкът на системата е, че не може да се извърши през десктоп устройство – ако влезете през компютър, само ще получите QR код за преминаване към телефона.

След това ще ви бъде поставена задачата да извадите личната си карта и директно през приложението да я снимате. Няма опция да се качи вече направена снимка, така че е задължително личния ви документ да бъде под ръка. За да е абсолютно сигурна компанията кой стои зад профила, като допълнителна мярка за сигурност приложението ще поиска да ви направи снимка на лицето в реално време, за да сравни видяното с личната карта.

Забравена парола

Ако не успявате да въведете правилно паролата си, по-добре е направо да започнете възстановяването на ElitBet забравена парола, вместо да опитвате многократно с различни пароли, защото букмейкърът може да блокира сметката при засичане на твърде много неуспешни опити за влизане.

Ние ви предлагаме стъпките установени от ElitBet за възстановяване на паролата (възстановяване не е най-точния термин, защото старата парола се изтрива и вие си правите нова):

 1. Директно в началната страница на ELITBET има бутон “Забравена парола?“.
 2. Трябва да напишете имейл адреса си. Ако не помните с кой имейл сте се регистрирали, пишете на поддръжката, за да се види какви други варианти има за спасяване на акаунта.
 3. Напишете Captcha кода, който виждате на екрана си.
 4. Натиснете “Изпрати“ и се насочете към е-пощата си.
 5. Кликнете на линка и ще можете да създадете нова парола.

Дизайн и навигация

Уебсайтът на ElitBet се адаптира към желанията на клиентите и към изискванията на съвременната онлайн бетинг индустрия. С едно натискане от централната страница на раздел Спорт можете да достигнете до стотици различни събития, а всеки отделен спорт има собствена начална страница, в която са изредени всички мачове от най-съществените първенства. Например, отваряте “Баскетбол“ и виждате програмата за НБА, NCAA, Евролигата и няколко други първенства.

Порталът за залози може да се достъпи на български и на английски език.

Бонуси

За ElitBet все още бонусите не са нещото, с което могат най-успешно да привлекат клиенти. Отдавна отминаха времената, когато 200 лв. бяха впечатляваща сума за депозитен бонус. Днес това е една от по-малките промоции в лицензираните букмейкърски къщи в България.

Заедно с това обаче операторът обещава да дава и персонални бонуси. За някои клиенти тези персонални бонуси са в по-голям размер от предложението за нов клиент. Дори и някои от другите оферти могат да ви спечелят повече от 200 лв. Например, имайки предвид, че бонусът за множествени залози е 100% и се отнася за много дълги множествени залози, там почти със сигурност добавката ще бъде за много повече от 200 лв. – стига да познаете мачовете, разбира се.

Спортен раздел

Факт е, че ElitBet е от малкото букмейкъри, чиято програма със залози обхваща по-малко от 20 спорта. Те са:

 • Футбол
 • Конни надбягвания
 • Бойни спортове
 • Тенис
 • Баскетбол
 • Ръгби
 • Хокей на лед
 • Волейбол
 • Крикет
 • Дартс
 • Хандбал
 • Тенис на маса
 • Футзал
 • Австралийски футбол
 • Флорбол
 • Бейзбол
 • Електронни спортове

Виждате обаче, че дори и един от по-късите списъци със спортове не изглежда никак зле.

Струва си да се отбележи, че повечето онлайн сайтове за залози в България нямат лиценз за залози на конни надбягвания, докато в ElitBet Спорт всеки ден се залага на надпревари с коне от Европа, Австралия, ОАЕ и други места. Видовете залози не са толкова много, колкото феновете на конните надбягвания са свикнали да ползват в по-специализираните платформи. Тук можете да залагате само на победителя в гонките и турнира.

Подробният преглед на спортните категории показва леко отстъпление на наличните мачове и пазари в ElitBet. Букито се затруднява да предложи толкова много аматьорски събития, колкото по-мащабните си колеги, но това изобщо не си личи в очите на стандартните играчи, които искат да заложат на мача от Шампионска Лига, който ще гледат довечера. Първенствата на 60 държави получават внимание от българския букмейкър, което не звучи никак малко. Бързо броят на държавите обаче спада с намаляването на популярността на играта. Дори волейбола – една сравнително популярна игра по света – има по-малко от 10 първенства в програмата.

Залози на живо

Докато пишем този преглед проверяваме раздела за залози на живо в ElitBet и установяваме, че над половината от спортовете имат активни мачове, а спортните събития са над 100. Това не е услуга, от която ElitBet може да се срамува, когато става въпрос за капацитета на раздела.

Успяхме да открием дори преки предавания за повечето от електронните спортове на живо. Това е похвално, въпреки че компанията просто е интегрирала видео плейъра на Twitch в платформата си.

Далеч не е за похвала, че ElitBet Залози на Живо нямат почти никакви живи данни от събитията. По принцип букитата не могат да предложат графики и данни за абсолютно всеки мач, но тук няма дори и за Ла Лига и Серия А. Броят на корнерите и картоните е единственото, което се показва заедно с резултата. Клиентите на българския оператор могат да залагат на живо за корнери и картони, така че е неизбежно да знаем колко са те до момента.

Коефициенти

Коефициентите на ElitBet имат съвсем малки колебания между отделните събития, да не кажем, че няма почти никакви, което е сравнително необичайно.

Като цяло ставките няма да ви ужасят, но е факт, че е са от по-ниските сред местата за спортни залози в България.

Прави впечатление, че линиите за равенство често изглеждат завишени. Това се потвърждава и в сравнението с другите български букмейкъри. Можете да извлечете печалби от тази характеристика, намирайки достатъчно равностойни мачове, в които на двата отбора ще им бъде трудно да се победят.

Електронен фиш

Електронният фиш на Елит Бет следва един и същ доказан във времето модел и на десктоп варианта си, и в мобилната версия. Няколко неща трябва да имате предвид: ако във фиша стоят две или повече събития, фишът автоматично ще отвори софтуера за поставяне на множествени залози. Вие обаче можете да се върнете на подраздела “Единичен“ и да въведете отделен залог за всеки един от пазарите.

Функционалности

ElitBet няма много с какво да изпъкне като функционалности, но все пак се постарахме да съберем инструментите, които ще бъдат на ваше разположение.

Ранно изплащане

Два гола аванс ще бъдат достатъчни за вашия отбор, за да бъде залогът ви приет от системата като печеливш. Предложението е актуално за 7 държави, една от които е България, и важи не само за първата лига, но и за националните купи и суперкупи. От международните турнири ранното изплащане на Елит бет е включена опция в залозите за победител и в трите европейски клубни турнира. Това не е просто функция за удобство за по-бързо прибиране на парите, но и само по себе си тя е бонус с парично измерение, тъй като избягвате всяка загуба на залог заради късен обрат.

Кешаут

В ElitBet няма гаранции, че кешаутът ще бъде наличен за всеки мач, но, когато е на линия, можете да очаквате добри предложения за откупуване на талоните ви. Естествено, те са съобразени с това, което се е случило след поставянето на залога – дали мачът е започнал, как се развива той и т.н.

Резултати

ElitBet Залози ви дава ясно да се разбере как са завършили мачовете, на които сте залагали, но и освен това можете да проверите крайния изход от всяко едно спортно събитие, което е било в програмата на букмейкъра. Не само крайния изход, но и за всеки един пазар става ясно коя от възможните опции е спечелила.

Любими

Можете да добавяте първенства в “Любими“, но не и отделни отбори. Което не е окей, защото, ако сте фенове на Барселона и сте маркирали “Ла Лига“ в раздела за любими първенства, няма да ви излизат мачовете на “Каталунците“ в Шампионска Лига и другите турнири, в които участват.

Виртуални спортове

Ако за първи път чувате за виртуални спортове, вероятно не сте играли в онлайн букмейкъри до сега, защото почти всеки интернет бранд предлага такива симулации на реални игри. В ElitBet това се случва с помощта на разработчика Leap, който предлага дежурните футболни мачове, конни надбягвания и тенис на мачове + спийдуей, колоездене в зала и тротинг.

В някои от игрите имате възможност да стартирате виртуален мач специално за вас, вместо да чакате следващия двубой от програмата. Можете да изберете съперници, да направите залозите си и да дадете начало на срещата. За още игри на късмета потърсете Елитбет Казино игри

Мобилна версия и приложение

Ако пътувате много и искате да поставяте залозите си на път, използвайте футуристичната мобилна версия на ElitBet. Няма значение дали ще използвате смартфон или таблет. Уебстраниците са подготвени за всяка резолюция и размер на екраните и не се забелязват никакви неприятни аномалии на устройствата, които тествахме.

Потребителите не трябва да плащат никакви допълнителни такси, използвайки този Елитбет мобилен сайт, нито са подложени на някакви ограничения. С няколко думи, имате гарантирано солидно мобилно изживяване, което може да бъде провалено само от слаба интернет връзка.

Това, което нямате, е клиент за изтегляне на Android и iOS.

Методи за разплащане

ElitBet има просто, но ефективна система за разплащания. Пред играчите е представен базов списък с методи, в който са включени кредитните Visa и MasterCard карти, банкова сметка на компанията, онлайн платформата ePay.bg и офлайн разплащатателните провайдъри EasyPay и Cashterminal.

В името на нашето удобство вариантите за депозит се прилагат и за теглене от Елит бет. Дори по правило трябва да използвате същия метод за теглене, използван и при депозита.

 • Депозитите се правят за поне 10 лв. и са мигновени (ако изключим банковото платежно нареждане)
 • Тегленията имат 30 лв. минимум и стават готови в същия ден, когато са с ePay.bg, Cashterminal или EasyPay. При превод към вашата банка се чака до 5 дни.

Хубаво е да знаете, че, ако не заложите депозита си поне веднъж, може да не получите разрешение за изтегляне.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти в Елитбет е почти перфектна. Сайтът все още няма милиони потребители, така че рядко се чака много за свързване, а след свързването сме имали само положителни впечатления. Така че, като изключим липсата на някакъв вид помощна страница, всичко останало е на много високо ниво.

Ето и изчерпателен списък на начините за свързване, създадени от Елит бет бг:

 • Чат на живо
 • Имейл съобщение на support@elitbet.bg
 • Телефонно обаждане на +359 2 493 0024

Често задавани въпроси

Има ли спортни джакпоти в ElitBet?

Не, джакпоти има само в казиното на ElitBet Онлайн.

Как да изтегля парите си от Елитбет?

Натиснете върху бутона до баланса, който искате да изтеглите. Ще се отвори страница за депозиране, но точно до нея е разделът за теглене на пари от ElitBet bg.

Има ли минимален залог в ElitBet?

Не, всякакви залози приема ElitBet, стига да не са прекалено големи спрямо спортното събитие.

Всеки мач от Първа Лига ли е в програмата на Елитбет?

Да, категорично всеки български мач от елита и почти всеки двубой от Втора Лига е в ElitBet.

От кои организации ElitBet има лиценз?

Тъй като ElitBet работи само в България, компанията има лицензи единствено от българския регулатор, който в момента е НАП.

Какъв е телефонният номер на букмейкъра?

Ако имате желание да се обадите на Елитбет, наберете 02 493 0024. Ако никой не ви отговори, използвайте чата на живо.

Заключение

ElitBet е все още много млад оператор, за да може да се мери с големите риби на букмейкърския пазар. Това, което са постигнали брандове като Bet365, не се прави за няколко месеца. Залагайки в ElitBet, трябва да направите компромис с коефициентите, екстравагантните спортове и пазари, изтегляемата апликация и други по-дребни неща. Това, с което никога не се прави компромис от българската компания, е коректното изплащане на печалбите, гарантираното наличие на важните мачове и сериозното отношение.